Welk verschil maakt u in het leven van uw cliënten?

Wat Menselijke Maat is voor zorgaanbieders

Zorg en welzijn draait om mensen

Wij geloven dat het welbevinden van de cliënt centraal moet staan bij het geven van zorg. Door de invoering van de Wmo en Jeugdwet vragen gemeenten dit ook van zorgaanbieders. Menselijke Maat meet dit. Het maakt het daadwerkelijke effect van uw zorg zichtbaar.

Menselijke Maat helpt uitvoerende teams te transformeren. Dit doen we door vragensetjes te sturen naar cliënten, vragenlijsten en interviews af te nemen onder medewerkers en klantcontact te observeren. De resultaten worden gepresenteerd in een eenvoudig dashboard met directe verbeterkaders.

Menselijke Maat in zes voordelen:

 • Onafhankelijk in beeld waar uw organisatie goed in is en waar de verbetering ligt.
 • Een mix van wetenschappelijke onderzoeksinstrumenten. Geen ellenlange vragenlijsten; 3 á 4 vragen per keer.
 • Snelle verbeterinformatie per team; rapportage binnen enkele weken.
 • Flexibel in te zetten.
 • Bewijsvoering richting gemeenten door een onafhankelijke partij; resultaten en verbeterplan in een taal die de gemeente snapt.
 • Menselijke Maat vervangt en verbetert uw tevredenheidmeting.
 • Herman Boek

  Manager thuiszorg Borne, Carintreggeland

  Ik ben erg blij met Menselijke Maat. Via de rapportage en de teampresentaties hebben we mooi in beeld gekregen waar we goed in zijn en waar de verbetering zit.
 • Gemeente Borne

  Martin Velten, Wethouder Zorg, Welzijn en Jeugd.

  Samen gaan voor het terugbrengen van de twinkeling in de ogen van de cliënt.
 • Gemeente Almelo

  Leny Claessens, Senior adviseur sociaal domein

  Met Menselijke Maat hebben gemeenten na de 3D transitie goud in handen om te komen tot een echt integrale en positieve aanpak. Van krijgen naar doen, meedoen en er toe doen.
 • Met online vragenlijst

  In samenwerking met Link2Control hebben we digitale diensten ontwikkeld, zoals een app om vragenlijsten in te vullen en een online dashboard om resultaten in te zien. Neem contact met ons op voor een overzicht van de mogelijkheden.

 • Wetenschappelijk onderbouwd

  Menselijke Maat is ontwikkeld in samenwerking met Universiteit Twente. De onderdelen die worden gemeten zijn gebaseerd op de basisbehoeften van mensen, die gezamenlijk het geluksniveau bepalen. De onderzoeksmethode is wetenschappelijk gevalideerd.

 • Ambassadeurs

  Cabaretier Hans Sibbel (Lebbis) is ambassadeur van Menselijke Maat; “Het moet meer gaan over menselijk geluk in plaats van enkel om de euro’s en de regels”. Daarnaast zijn er vanuit het innovatieve gebied van de Positieve Psychologie meerdere wetenschappers ambassadeur van Menselijke Maat; prof. dr. Erwin Seydel, prof. dr. Hans Becker, prof. Jan Walburg, dr. Ad Bergsma en prof. Ernst Bohlmeijer.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden ze graag en kunnen ook langskomen voor een vrijblijvende afspraak. Of vraag hieronder een informatiepakket aan en krijg het gratis opgestuurd.